6 Temmuz 2013 Cumartesi

Sonunda Gerçek Oluyor!


Bilgisayar oyunları ile biraz alakalı ve basketbol konusunda ilgili genç insanların (özellikle 80-95 yılları arası doğumlular) çocukluk ve gençlik yıllarında başköşede olan oyunlardan biriydi NBA LIVE serileri. 90'ların sonundan 2000'lerin sonuna kadar EA Sports'un tamamen elinde bulundurduğu dijital basketbol oyunu pazarında son 5 yılda üstünlüğü kesin olarak ESPN 2K Sports'un aldığını söyleyebiliriz. EA Sports ise 2008'e kadar önde götürdüğü bu yarışı 2010'a kadar sürdürdü ancak 2011 yılında çıkarmaya çalıştığı ama beceremediği NBA Elite 11 oyunundaki hüsran ile birlikte piyasayı tamamen 2K egemenliğine bıraktı.

Tüm Dünya'da olduğu gibi Türkiye'de ve Avrupa'nın diğer ülkelerinde de basketbol ve video oyunu denince hep aklımıza NBA geldi. NBA LIVE 2005'te Miami formalı Shaq'ı, 2007'de ise Nowitzki'nin üst üste kaç adet orta mesafe şutu sokabileceğini merak ettik. Avrupa ile NBA basketbolu arasındaki makasın da çok fazla olduğu bu dönemlerde Avrupa takımları veya ligleri için bir oyun çıkartılması mantıklı gelmedi. Ama özellikle organize edilen NBA Europe Live maçları ve Avrupa-NBA arası oyuncu transferlerinin sıklaşması ile birlikte makas ve mesafeler de azaldı. NBA LIVE 2008'de FIBA geneline hitap eden şekilde bazı milli takımlar oyuna eklendi ama hem oyuncu bilgiler hem de güçleri o kadar dengesiz ve dalga geçer gibiydi ki bu olayın devamı dahi gelmedi. 

Avrupa basketboluna gönül veren kişiler olarak yıllar yılı yama oyunlar şeklinde hasretini giderebildiğimiz 'Avrupa takımları ile PC oyunu oynama' hevesimiz bu yıl 2K Sports ile Euroleague yönetimi arasındaki anlaşma ile gerçekleşecek gibi. İçlerinde Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker'in de bulunduğu 14 Euroleague takımı da NBA 2K14 oyununda bulunabilecek. Umarız ki oyun yöneticileri bu pazarın farkına varır ve önceki denemeler gibi gerçek dışı betimlemeler ve bilgilendirmeler ile şimdiden heyecanlanmaya başlayan bizleri üzmezler ve yeni sezon için yeni yamalar aramak zorunda kalmayız. 

Not: Mevcut NBA LIVE ve NBA 2K Serileri için Avrupa kadroları ve daha birçok yama için en detaylı sitelerden ikisi:





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...