24 Temmuz 2013 Çarşamba

"Kara Gün Dostu" Edirne'ye gidiyor


Ülkemizdeki basketbol camiasının futbola göre çok daha dar kapasiteli ve samimi olduğuna itirazı olan pek yoktur. İşte çoğu zaman bu durum ülkemizdeki basketbolun hemen her yaş grubu ve branşında futbol ve diğer birçok spor dalından daha başarılı ve kirlenmeden kalmasına yardım ediyor. Tabi mutlak bir temizlik ve samimiyeti yakalamak zor ama en azından bu döneme kadar basketbolumuzun "futbollaşması"nı engelleyen önemli durumlardan birisidir diyebiliriz. 

İşte bu iyiniyeti ve doğruluğu yansıtan diğer önemli figürler de bu özellikleri kişiliklerinde taşıyarak değerlerini ülke basketboluna aktaran güzel insanlar. Özellikle Galatasaray camiasındaki (şer odakları dışındakiler) bir çok insanın ve haliyle taraftarların "Kara Gün Dostu" olarak nitelendirdiği Cem Akdağ ülkemizde hem erkek hem kadın basketboluna çok önemli katkılar vermiş, emeğinin karşılığında çok haksızlıklara uğramasına rağmen görev vakti geldiğinde elini taşın altına koymuş ve iyiniyetini ve içindeki sevdasını hiç yitirmemiş bir basketbol "adam"ı. Yakın tarihimize baktığımızda "Potanın Perileri" markasının altındaki imzaların belki de en büyüğü ona ait olmakla beraber Galatasaray camiasında hem erkek hem kadın takımına verdikleri ile bu sıfatları ve kendisine verilen ismi sonuna dek hakediyor.

Son olarak geçen sezon başlangıcında yine adı Galatasaray kadın basketbol takımı ile anılmış ancak kendisine yapılan bir son dakika haksızlığı ile bu birliktelik gerçekleşmemişti. Kendisi de geçen sezon Beko Basketbol Ligi'ne yükselen Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ni ligde düşmek bir yana play-off kovalayan keyifli bir takım haline getirmişti. Şimdi ise öyle görünüyor ki sıra yine lakabına yakışır bir şekilde "Zor Günler" geçiren Edirne'de. 

Sezon sonunda ligde kalmayı garantiledikten sonra sponsor ve satılma krizlerine giren, ardından bu sezon devam etme kararı alınan ancak transfer konusunda bir hayli geç kalan Olin Edirne yönetimi, bu sezonun yapılanmasında öncelikli hamleyi koç transferine verdi ve takımı lige çıkartan usta coach Gökhan Taştimur ile yollarını ayırdı. Her ne kadar biraz geç kalınmış olsa da transferleri belirleyip yeni gelen coach'a takımı emanet etmektense daha öncesinde coach konusunu halledip takımı ona emanet etmek daha mantıklı bir hamle oldu. Hele takımı bu şekilde emanet edeceğiniz coach Cem Akdağ ise, bizi bu sene geçen yılların aksine bol hücum tempolu ve keyifli basketbol günleri Edirne merkezinden bolca çağıracak gibi gözüküyor. İki taraf için de hayırlı olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...