20 Aralık 2018 Perşembe

Eyvah! Yine 71 Attık!

Geçtiğimiz sezonun 7 Days Eurocup şampiyonu olarak bu sezon tekrar Turkish Airlines Euroleague sahnesinde yer almaya hak kazanan temsilcimiz Darüşşafaka Tekfen'in sezon başı kurduğu kadro yapısı ile Euroleague'de zirveye oynayacak bir takım olmayacağı zaten biliniyordu. Sezon ortasında ise lige bakıldığında kadro kalitesi olarak daha yakın olan Gran Canaria, Buducnost Voli ve Bayern Münich yapmasını beklediğimiz alt sıra mücadelesinde malesef geri kaldığını görüyoruz. İlk 13 hafta sonucunda sadece 1 galibiyet alabilen ekipte geçtiğimiz hafta göreve gelen Selçuk Ernak'ın bu durumu biraz olsun değiştirecek etkiyi yapması bekleniyor. Ancak koçun bunu yaparken aşması gereken bir görünmez engel daha var gibi...

13 maçta sadece 1 galibiyet alan bu takımın maçlarına tek tek bakıldığında aslında daha fazla kazanılabilecek maç olduğunu ve bu noktada kazanma noktasına gelen maçların tuhaf bir şekilde "71 Sayı" barajına takıldığını söylemek çok da yanlış olmasa gerek. Sınırlı sayıdaki taraftar desteğine rağmen içeride oynanan toplam 7 maçta da son birkaç dakikaya ya önde ya da maça ortak şekilde giren Daçka bu maçların tam 5 tanesinde maçı 71 sayı atarak tamamladı! 88 ve 92 atılan Milano ve Efes maçlarını ayırır isek, 71-63 kazanılan Buducnost maçı dışında kaybedilen 4 maçta da atılan 71 sayı, aslında savunma anlamında başarılı denebilecek bu maçlarda toplamda 18 sayı farkı ile bize birden fazla galibiyet sayısına aslında ne kadar yaklaştığımızı gösteriyor!

Özellikle sene başında hedef maç olarak gösterebileceğimiz Gran Canaria ve Maccabi maçlarını kaybetmek ve maç sonunda bu tarz psikolojik bir engel ile karşılaşmanın verdiği sıkıntı kötü olsa da, sezonun geri kalanında özellikle yine iç sahada oynanacak Khimki, Baskonia, Bayern Munich gibi karşılaşmalarda galibiyet olasılığı bu oyun performansı devam ettiği sürece halen yüksek gözükmekte. Bu aşamadan sonra prestij mücadelesi verecek olan Daçka'nın daha güçlü takımlara karşı alacağı ekstra her galibiyetin ise playoff mücadelesi veren Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes için ne kadar fayda sağlayacağını da unutmamak ve desteğe devam etmek gerekir! 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...