18 Şubat 2013 Pazartesi

Çok Özlemişiz Vol.2

Evet...fotoğraf internethaber.com'un ancak bu fotoğrafı koymamın sebebi de aslında özlediğimiz şeyin ne olduğuna dair önemli bilgiler içermekte. Anadolu Efes THY Euroleague Top 16'daki 7. maçında üst üste 6. galibiyetini alarak Real Madrid'den tam manasıyla liderliği söktü ve aldı. Fotoğrafların arka planındaki tamamı dolu tribünler de diğer önemli bir detay olarak göze çarpıyor. Belki de uzun yıllardır klişe haline gelen "Efes maçlarına kimse gelmiyor." yorumunun da kaliteli bir takımın ve başarılı sonuçların alındığı bir ortamda aslında gerçeklik taşımadığını da bizlere gösteriyor. Kim bilir belki haftaya CSKA Moskova maçında salona bilet bulmak için önceden yer ayırtmak dahi gerekebilir.

Bu yazının ilk versiyonunu yazdıktan sonra gelişen süreçte maalesef alınan kötü sonuçlar ve sergilenen kırılgan ve istikrarsız performans daha bu düşünceler için takımın hazır olmadığını göstermişti. Özellikle maçın içerisinde dahi öyle dalgalanmalar oluyordu ki, Anadolu Efes takımını izlerken maça ne kadar iyi başlasalar da  "İşte yine dağıldı gitti takım." tarzı düşünceler bir yerde ortaya çıkıyordu. Ama Top 16 ile beraber bu 6 maçlık periyotta artık bu düşüncenin yerini takıma olan inanç ve güvene bıraktığını görmek gerçekten mutluluk verici. Tabi bu inanç ve güvenin maçı izleyenlerden önce özgüven olarak takımı oluşturan bireylerden dışarı yansıması temel başarı noktası durumunda. 

Bu noktada belki de 7-8 yıldır bu seviyeye uzak kalmış bir takımı eski günlerine döndüren, bir anlamda Anadolu Efes'i yeniden EFES PİLSEN yapan Oktay Mahmuti'yi yürekten alkışlamak ve tebrik etmek gerekir. Öyle ki maç içindeki inanılmaz derecedeki hakem hatalarına karşı herkes gibi çileden çıkan ve maç sonundaki duygu yoğunluğuyla belli bir süre kendinden geçen bir koçtan bahsediyoruz. Bu inanç-güven-başarı ortamının aynı şekilde devam etmesini dilerken Real Madrid maçında belki de çok şey anlatan bir kaç noktaya bakalım:

- Bu takımın belki de buraya gelmesinde en önemli noktalardan biri olarak, bu karşılaşmada da Index Rating kategorisinde Efes'ten hiçbir oyuncu Euroleague'de haftanın ilk 5'ine giremedi. Yani başta Jamon Gordon olmak üzere rotasyondaki 9 oyuncu da belli bir seviyede olumlu katkı verdiler.

- Geçen yıl bireysellik konusunda eleştirilen ve hatta takımı sabote ettiği söylenen Vujacic ve alıcı bulunamayan Barac'tan da yine ortalamanın üzerinde katkılar geldi ve uygun bir sistem kurulduğunda bu oyuncuların da ne kadar değerli oldukları görülmüş oldu. Özellikle Vujacic'ten müthiş bir dış savunmacı ve takım oyuncusu ortaya çıkmış durumda ve nokta şutörlüğü özelliği de sistem içinde çok verimli kullanılıyor. Son topta Jaycee Carroll'un kullandığı 3 sayılık atışa da koşarak el gösteren ve atışı bozan da yine oydu. Yazıyı da yine o akşamdan Farmar'ın yaptığı enfes blokla bitirelim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...