4 Aralık 2011 Pazar

BBL 8.Hafta Panorama

Tofaş 97 - 96 Anadolu Efes

Bu haftanın sürprizi de geçen haftanın sürpriz şekilde mağlup olan takımı Tofaş'tan geldi diyebiliriz.77-77 ile uzatmaya giden maçın 20-19 biten uzatma periyodu,basket düellosu gibiydi.İstatistiklere baktığımızda ise ilk göze çarpanın Anadolu Efes'in 16 tanesi hücumda olmak üzere toplam 44 ribaund almış olması ve ribaundlarda Tofaş'a üstünlük kurmasıydı.Buna rağmen kazanmayı bildi Tofaş.Eksiklerine ve faul problemine rağmen geçen haftaki mağlubiyeti telafi etti de denebilir Bursa temsilcisi.Asiste dayalı oyununu,Anadolu Efes karşısında da gösterdiğini söyleyebiliriz maçta yaptığı 24 asistle.
Anadolu Efes cephesinde de savunmaya bir eleştiri gelebilir.Zira Euroleague seviyesinde 77 sayıya pek fazla izin vermeyen lacivert-beyazlıların herhalde Kinsey'i en çok aradığı maç olarak bu maç gösterilebilir.8/25 3 sayı yüzdesi de muhtemelen yoğun maç temposundan dolayı düşük.
Bu skorla ilk mağlubiyetini almış oldu Anadolu Efes.Böylece ligde yenilgisiz takım da kalmadı.

Beşiktaş Milangaz 76 - 69 Olin Edirne

Maç içinde bir çok gel-git yaşanmasına rağmen Deron Williams olmadan çıktığı ilk maçında da kazandı Beşiktaş Milangaz.Hızlı başladı maça siyah-beyazlılar fakat sonra üstünlüğünü koruyamadı ve maçı zora soktu.Buna rağmen son periyotta savunmada kemerleri sıktı ve rakibine bu periyotta 13 sayı izin verdi sadece.Rotasyonu pek fazla kullanmamış olması da takviye olmadığı taktirde ilerde sıkıntı yaratacak gibi duruyor.Toplamda 52 sayısı üreten Erceg-Hawkins ikilisi ise ev sahibi takımda galibiyetin mimarı oldu.
Edirne temsilcisi ise geçen yıldan alışık olduğumuz 3. çeyrek performansını gösterdi bu çeyreğin bir bölümünde.Bir ara 10 sayıya kadar çıkardılar farkı ama bunu koruyamadılar.Zira farkı 10 sayıya çıkardıktan sonra üç sayı çizgisi gerisinden basket bulamadı konuk takım.Ayrıca Olin'de yeni transfer Videnov da sahadaydı bu maçta ve 11 sayı bularak ilerisi için olumlu görünen bir işaret verdi.Zira Bulgar oyuncunun takımla ilk kez perşembe günü buluştuğunu da unutmamak gerek.

Trabzonspor 76 - 78 Hacettepe Üniversitesi

Bu haftanın benim açımdan diğer bir sürprizi ise Trabzonspor'un mağlubiyeti oldu.Alt sıraları ilgilendiren bu önemli mücadeleyi kazanan Hacettepe Üniversitesi,ligde kalma adına önemli bir galibiyet aldı diyebiliriz rakibi konumunda olan Trabzonspor deplasmanında.Yabancı oyunculara skor anlamında yardım eden isim ise bu maçta Murat Kaya oldu.
Trabzonspor'da ise 54-32 gibi bir ribaund üstünlüğüne rağmen galibiyet gelmedi.Ligde kalma mücadelesinde büyük bir yara almış oldu böylece.İstatistiklere baktığımızda ise Salyers'ın bir türlü beklenen skor katkısını veremediğini görüyoruz.Bu mağlubiyetler ile Trabzonspor'un da ligin dibine demir attığını söyleyebiliriz.

Bandırma Kırmızı 65 - 88 Banvit

Bandırma derbisi ile ligde ilk kez bir ilçenin iki takımı karşılaşmış oldu.Şu ana kadar kendisinden beklenen performansı sergieyemeyen Banvit,son çeyrekte rakibinin 12 sayı atmasına izin verdi ve maçı bu çeyrekte koparmış oldu.Sakatlıkları geçen Kenan Bajramovic ve Serkan Erdoğan'ın da oynadığı bu maçta konuk ekipte bütün oyuncular süre aldı.
Bandırma Kırmızı ise bu maçta galibiyetle tanışamadı.Tamamı genç oyunculardan kurulu bu takım için işlerin iyi gitmeyişi bu maçta da devam etti.İbrahim Yıldırım'ın çabaları ise galibiyet için yeterli olmadı.

Türk Telekom 59 - 78 Aliağa Petkim
Bu sezonun şimdiye kadarki bölümünün flaş ekibi Aliağa Petkim eksik Telekom'a karşı da kazanmasını bildi ve 5. galibiyetini almış oldu böylece.3. periyottaki etkili savunma ve hücum performansı maçın kırılma noktasıydı.Konuk ekipte öne çıkan isim 16 sayı-14 ribaund ile Ümit Sonkol oldu ve galibiyette büyük pay sahibi oldu.Ayrıca Aliağa'nın 50 ribaundu da galibiyetin önemli faktörlerinden diyebiliriz.
Telekom'da ise Darius Washington'ın sakatlığı ve Mehmet Okur'un gidişi epey etkilemiş takımı.Zira iki önemli sayı opsiyonuydu bu iki oyuncu Telekom'un.Onların ayrılmasıyla alışılmışın dışında bir hücum performansı gösterdiler.Simas Jasaitis'in de forma giymemesi kuşkusuz 59 sayıda kalınmasında etkiliydi.

Pınar Karşıyaka 75 - 69 Mersin BŞB

İkinci periyotta sıkıntı yaşamasına rağmen son periyottaki etkili oyunuyla maçı kazanan Karşıyaka böylece Arena'daki ilk galibiyetini almış oldu.3. periyoda kadar geride götürdüler maçı ama taraftarlarının da desteğiyle kazanmasını bu kez bildiler.Önceki yazılarımda da yinelediğim gibi fikstürün azizliğiyle zor takımlara karşı kazanamadılar ama geçmiş yıllardaki performanslarını bu yıl da tekrarlayacaklardır.
Konuk ekip ise üstünlüğünü kotuyamadı ve geçen haftaki son anda kaybedilen mağlubiyeti telafi edemedi.44-34 lük ribaund üstünlüğüne rağmen Kaf-Kaf'ın son çeyrekteki performansına direnemediler ve bu maçı da kazanamadılar.

Antalya BŞB 76 - 88 Galatasaray Medical Park

Bu hafta da rahat galibiyet alan Galatasaray M.P. alışıldığı gibi dengeli bir skor dağılımıyla ulaştu galibiyete.Sertaç Şanlı hariç tüm oyuncularından sayı katkısı aldı sarı-kırmızılılar.Üç periyotta da skor olarak rakibine üstün olan konuk ekip son bunun verdiği rahatlıkla sadece son periyodun periyot skorunda üstünlük kuramadı.Rotasyonu bu maçta da etkili kullanan Galatasaray rahat kazanmasını bildi.
Antalya BŞB ise yeni koçuyla bu maçtan da mağlup ayrıldı.Sadece iki oyuncusunun çift haneli sayılara ulaştığı Antalya ekibinde durum yine iyiye gitmedi.İlk periyotta sadece 13 sayı bulmaları aslında maçı daha başında kaybetmiş olduklarının göstergesi gibiydi.

Fenerbahçe Ülker 77 - 60 Erdemir

Hafta arası oynanan Olympiakos'a karşı kazanılan maçın ardından ligin formda ekiplerinden Erdemir ile karşılaştı sarı-lacivertliler.Geçen seneki oyununa benzer bir biçimde oynayan Fenerbahçe,iki haftadır kazanan Erdemir'in serisine de dur demiş oldu böylece.Skorda Oğuz Savaş'ın 21 sayıyla öne çıktığı Fenerbahçe'de çift haneli sayılara ulaşan bir diğer isim de Bojan Bogdanovic oldu.
Konuk ekip ise ilk yarıda hücumda etkili olamayınca erken teslim oldu.Beşiktaş ve Telekom'a karşı sergilenen hücum performansından uzaktı bugün Erdemir.Hücumda da Antwayne Robinson'a yardım edecek biri çıkmayınca 17 sayılık fark ortaya çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...