27 Mart 2012 Salı

Final Eight Geldi Çattı !

Uzun zamandır kayda değer bir yazı yazamadığımızın farkında olarak en azından faydalı bir bilgi ile bu soğukluğu gidermek ve yeni yazıların önünü açmak istedim. Bilindiği üzere kadın basketbolunun Avrupa'daki 1 numaralı kupasının bu sezon ilk defa yapılacak şeklinde 8'li final organizasyonu İstanbul Abdi İpekçi Arena'da Galatasaray MP'nin ev sahipliğinde organize edilecek. Galatasaray'ın yanında Fenerbahçe de ülkemizin diğer temsilcisi olarak şampiyon olmaya çalışacak bu yarış içerisinde. Fotoğraftaki görüntü bir taraftarlık ibaresi olarak anlaşılmasın, kadın basketbolunda yakın zamanın ilk Avrupa kupası olarak Galatasaray'ın zaferini hatırladığımız için bu görüntüyü koydum. Fenerbahçe'nin de 2005'de bu kupada final oynadıktan sonra istisnasız şekilde bu sezona kadar 1. kupada çeyrek finalde elendiğini belirtmek gerekir. Umarız ki 1 Nisan 2012 itibariyle görüntüdeki gibi bir başarıyı ve mutluluğu iki takımımızdan bir tanesi şampiyon olarak, bir diğeri de finalde yer alan takım olarak yaşamış olur demek isterdik ama iki takımımız da statü gereği aynı grupta olduğu için en iyi ihtimal olarak 1.lik ve 3.lük mutluluklarını yaşayabileceğiz Türk basketbolu olarak.

Bu sezon Kaski'nin 2.kupayı finalde bırakmasından sonra bu haftaki organizasyon için de ekstra bir motivasyon gelmiştir diyebiliriz. Bu motivasyon hem 2.kupayı verdiğimiz Rus takımlarına karşı hem de temeli yazın oynanan Eurobasket Women'de (yine Rusya'ya kaybederek) elde ettiğimiz 2.lik ile atılan bu güzel sezonu bir Avrupa kupası ile taçlandırma amacı ile gerçekleşecektir umarız. Ancak ağır toplar olarak bu sezon da her sezonun mutlak favorisi olan Sparta&K ile birlikte yılların müzmin finalisti İspanyol Ros Casares'i unutmamak gerekir diye düşünüyorum. Neyse ki iki Türk takımını aynı gruba düşüren bu statü sonucunda bu iki takım da aynı gruba düştüler ve finalde oynayamayacaklar. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da bu iki favoriye oranla nispeten daha zayıf iki ekiple aynı grupta olması da büyük avantaj sayılabilir. Tabi Abdi İpekçi'de olması beklenen muhtemel Galatasaray tribün desteğini de unutmamak gerekir. Bence bu taraftar tarafından bu sezon talihsiz olaylar sonucu bu organizasyonda yer alamayacak olan Alba Torrens ve Gülşah Gümüşay için de özel bir organizasyon yapılmalı.

Son olarak belirtirsek final gününde bileti hazır olan bir kişi olmam sebebiyle canlı canlı aynı gün içinde aynı sahada birçok Avrupa ve WNBA yıldızlarını parkede izlemek benim gibi basketbol açları için tam bir ziyafet olacak. Özellikle eski formunda olmasa da Lauren Jackson'u Stepanova karşısında bir kez daha izlemek ve eski dost Augustus'u taraftarların nasıl karşılayacağını görmek şimdiden insanı heyecanlandıran detaylar. Diğer günler içinse TV yayını olarak Lig TV ailesinin bütün maçları yayınlama kararı mükemmel bir hareket olmuş. Hele bir de Murat Murathanoğlu'nun sesini duyduk mu olay tamamdır zaten ama umarız Skyturk 360'daki maçları ilginç iç prensipler çerçevesinde onsuz izlemek zorunda kalmayız. Şimdiden 4 günlük basketbol ziyafeti eğlenceli, başarılı ve mümkünse bizler için Kupa'lı olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...