30 Ocak 2012 Pazartesi

Salon Atmosferinden Nem Kapmak..

Herşey Galatasaray Medical Park'ın Olympiacos'u inanılmaz ve tarihe geçecek bir maç sonunda mağlup etmesi ile başladı. Maçın detaylarına pek girmeyeceğim ama Galatasaray tarihinin kendi evinde oynadığı ilk Euroleague Top 16 maçına yakışan bir mücadele olduğunu söylememiz gerekir. Sloukas, uzatma, Gordon derken resmen 2 saati geçen bir basketbol şölenine tanık olduk hepimiz. Ancak bahsedeceğim olayın başlangıcı maçın sonrasında başlıyor. Olayın başrolündeki oyuncu ise muhtemelen bu olaylardan haberi bile olmayan Olympiacos'un ve Avrupa basketbolunun büyük skorer yıldızlarından Vassilis Spanoulis.

Uzatmayayım, Galatasaray taraftarlarının Abdi İpekçi'yi tamamen doldurması ve takımla bütünleşerek son dönemin hedef sloganı olan 'Son topa kadar' cümlesinin altını da tamamen doldurması sonucu salon atmosferi ve taraftar desteği açısından Euroleague yönetiminin dikkatini giderek çekmeye başlayan bu takım ve taraftarı gelecek sezon alınacak bir katılım lisansı için de son derece sağlam bir referans kazanmış oldu. Bunu kimsenin yanlışlayacağını düşünmüyorum. Ancak maç sonrası herhangi bir Olympiacos'lu oyuncunun tv, gazete veya sosyal medya aracılığıyla röportaj vermemesine rağmen bir anda ortaya bu oyuncular üzerinden Gs taraftarını öven açıklamalar yayılmaya başladı. Önce Antic'in ve Printezis'in de söylediği sözler olarak ortaya çıkan : 'Galatasaray taraftarı çıldırmış olmalı, ölmeden cehennemi yaşadık' gibi cümlelerin en çok etki yaratacağı kişi olan Spanoulis'in ağzından çıktığının da söylenmesinin ardından özellikle sosyal medyada yine manasız bir 'taraftar' karmaşası başladı. Buna göre Facebook, Twitter, ekşisözlük ve çeşitli bloglarda gördüğüm yazılarda Spanoulis'in Galatasaray taraftarı için ölmeye hazır olduğunu, buna karşılık Galatasaray taraftarının iyi olduğunu ancak Fenerbahçe taraftarı önünde oynamasının da bir başka olduğunu duymaya başladık. 

Ben en son mizahi olarak Efes taraftarları ile ilgili bazı övgülerini duyduktan sonra bu konuya bir yazı yazılır diye düşündüm ama yine de garanti olsun diye bir araştırma yaptıktan sonra bu yazılardan herhangi birinin gerçekliği ile ilgli hiçbirşey bulamadım. Eğer yakından duyan birisi varsa söyleyebilir. Buradan 2 hafta sonra Efes maçı için geldiklerinde fırsatını bulabilirsem bu konuyu kendisine soracağımı da belirteyim. Ancak burada dikkat çekilmesi gereken konu sözlerin gerçekliği değil, böylesine basit bir maç sonu sözü olsa dahi bunun üzerinden binlerce kişinin taraftarlık adına kendi takımına pay çıkartmaya çalışması, rakibinin başarısını kötülemesi hatta Avrupa arenasında başarısız olmasını beklemesidir. Halihazırda böylesine mükemmel bir zafer sadece Galatasaray için değil Türk basketbolunun gelişimi açısından çok büyük önem taşırken böylesine gereksiz tartışmalarla bu başarının önüne geçerek değerini azaltmak hiçbir tarafın yapması gereken ve yakışan bir şey değil diye düşünüyorum. Son olarak hayali olmakla beraber bu oyuncular üzerinden söylenen cümleleri yazayım ve Spanoulis'in taraftar konusunda ne çeşit tecrübelere sahip olduğunu bir video ile örnekleyeyim. 

-Pero Antic : Taraftarlar çıldırmış olmalı..Hayatımda böyle bir şey görmedim.
-Georgios Printezis : Ölmeden cehennemi yaşadık.
-Vassilis Spanoulis : Böyle bir taraftar için ölmeyi bile göze alabilirim.
-Vassilis Spanoulis : Galatasaray taraftarı iyi ama, Fenerbahçe taraftarı önünde oynamak bir başka.
-Vassilis Spanoulis : Efes taraftarları sayıları az olmasına rağmen daha nitelikliler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...