29 Kasım 2011 Salı

BBL 7.Hafta Panorama

Aliağa Petkim 80 - 92 Beşiktaş Milangaz

Sezona iyi başlangıç yapan İzmir temsilcisi ligin güçlü takımlarından Beşiktaş'ı konuk etti.Beşiktaş Milangaz alışıldığı gibi bu maçta da 90 sayının üstüne çıkarak galibiyeti alan taraf oldu bu maçta.Düşük 3 sayı yüzdesine rağmen Kemp'in 31 sayısı kuşkusuz galibiyette etkili oldu.
Kaybeden tarafta ise üç yabancıdan gelen 15'er sayılık katkı,galibiyete yetmedi.Bu maçın kuşkusuz koç Burak Bıyıktay için önemi daha büyüktü fakat Beşiktaş Milangaz'a karşı koyamadılar.Şimdi biraz daha zor Aliağa'nın işi.Fikstür gereği zorlu maçlar serisine başlayacaklar.
Son olarak Beşiktaş Milangaz için ligin yeni başladığını da söyleyebiliriz.Zira Ergin Ataman'ın lock-out için beklenmedik bir gelime olduğu ve D-Will'in gidişinden sonra herhangi bir B planı olmadığı yönündeki görüşleri işlerinin zor olacağını gösteriyor diyebiliriz.

Anadolu Efes 79 - 74 Pınar Karşıyaka

Başından sonuna kadar büyük mücadele içinde geçen maçta Anadolu Efes lige istediği başlangıcı yapamayan Karşıyaka'yı yenerek namağlup ünvani sürdürdü ve yoluna devam etti.Ligde onlar için her şey istedikleri gibi gidiyor.Kinsey'nin sakatlanması ligde pek etkilemiş gibi görünmüyor lacivert beyazlıları.Her ne kadar zorlanmış olsalar da skor dağılımı Efes'in tek bir oyuncuya bağlı kalmadığını gösteriyor.Bence bu da işlerin BBL için yolunda gittiğine bir kanıt.
Her ne kadar 2-5 gibi bir istatistiğe sahip olsalar da oynadığı takımlara baktığımızda geçen haftaki yazımda da belirttiğim gibi Karşıyaka için geleceğin kötü olduğunu söyleyemeyiz.Geçen sene play-off oynayan 4 takıma ek olarak bu sene kadrosunu oldukça güçlendiren Türk Telekom'a karşı kazanamadılar.Her ne kadar bu istatistik beklenmiyor olsa da ben durumun Kaf-Kaf için karanlık olduğu kanısında olmayanlardanım.

Banvit 77 - 75 Antalya BŞB
Sadece üç yabancı oyuncusunun skor olarak çift haneli sayılara ulaştığı Banvit zor da olsa son saniye basketiyle kazandı evinde.Serkan Erdoğan ve kadroda olmasına rağmen süre almayan Kenan Bajramovic bu maçta da katkı veremediler.Cezası sonra eren Cemal Nalga ise ilk kez bu maçta sahadaydı.
Antalya'da ise koç değişikliği cevap vermeye başlamış gibi duruyor.Son ana kadar getirseler de bu maçı da kazanamadılar.İstatistiklere baktığımızda ise ilk göze çarpan 40 dakikada 24 sayı atan Anthony Fisher ve 37 dakikada 19 sayı atan Kedrick Brown'ın performansları göze çarpıyor.

Hacettepe Üniversitesi 73 - 67 Tofaş

Evinde bu sezonun ilk galibiyetini alan Hacettepe Üniversitesi böylece ligde ikinci galibiyetine ulaşmış oldu ve düşme potasında iki maçlık bir krediye sahip oldular.İstatistiklere baktığımızda neredeyse bütün sayılarını yabancılardan almış olan Ankara temsilcisinin bu performansı ligimizde yine yabancılarına bel bağlamış takımlardan biri konumunda.Zira iki sene önceki Darüşşafaka da üç yabancısından aldığı katkılara rağmen küme düşmekten kurtulamamıştı.Hacettepe ise yabancıların performansıyla ikinci galibiyetini aldı ve bir nebze olsun rahatladı.
Tofaş cephesinde ise beklenmedik mağlubiyetin nedeni bence 3. çeyrekte sadece 6 sayı atabilmiş olmaları.Ruzic'in oynamadığı maçta iyi başlayan fakat üstünlüğünü koruyamayan Bursa temsilcisi yüksek asist rakamına bu maçta da ulaşabilmesine rağmen üçüncü çeyrekteki 6 sayısıyla maçı kazanamayan taraf oldu.

Olin Edirne 81 - 60 Bandırma Kırmızı

Geçen hafta Antalya deplasmanında kazanan Edirne temsilcisi bu hafta da Bandırma Kırmızı'yı yenerek üst üste ikinci galibiyetini aldı ve ayrıca evinde de ilk kez kazandı.Aslında maçı ilk yarıda Bandırma Kırmızı'yı 20 sayıda tutarak daha ilk yarıda maçı kazanan Edirne temsilcisi rakibinin bir ara farkı 12 sayıya kadar indirmesine rağmen önlemini aldı ve yanına yaklaştırmayarak maçı farklı kazanan taraf oldu.Yoğun maç temposunun yorgunluğu dolayısıyla %50 serbest atış yüzdesine sahip Olin'de bu yüzdenin Euro Challange Cup maçları sonrası tekrar düzeleceği kanısındayım.
Bandırma Kırmızı ise bu hafta da galibiyetle tanışamadı ve Antalya BŞB ile ligin dibine demir attı.Tamamı genç oyunculardan kurulu Bandırma ekibi 8 sayı bulduğu ikinci çeyrekten itibaren teslim olmak zorunda kaldı.3. çeyrekte çabalasalar da bu hafta da ilk galibiyetlerine ulaşamadılar.Yeni transfer Paul Miller ise henüz ilk maçında 15 sayıyla öne çıkan isim oldu Bandırma Kırmızı'da.

Erdemir 92 - 73 Türk Telekom

Geçen haftaki Beşiktaş Milangaz galibiyetinin tesadüf olmadığını gösterdi bu sonuçla Erdemir.Telekom'u sadece 73 sayıda tuttular ve bu sene play-off ' un güçlü adaylarından olduklarını tekrar gösterdiler.Soner Şentürk'ün 24 sayısı da ev sahibi takım istatistiklerinde göze çarpan istatistiklerden.Maçın başından beri üstün bir oyun sergileyen Ereğli temsilcisi seriye devam etti ve 5. galibiyetini de kazanmış oldu.
Türk Telekom'da ise 2/16 lık üçlük yüzdesi ve Kambala-Jasaitis ikilisinin toplamda 10 sayıya ulaşmış olması aslında mağlubiyetin nedeni gibi görünüyor.Zira bu kadar düşük üçlük yüzdesi ile yüksek sayılarda skor atan takımın kazanması beklenemez.Oyunun tamamında oyunda olan Darius Washington'ın ise 21 sayısı galibiyete yetmedi.

Mersin BŞB. 81- 83 Fenerbahçe Ülker

Maçın başından kontrolü ele geçiren Fenerbahçe Ülker Kaya Peker ve Gasper Vidmar'ın sakatlanmasıyla da son periyotta kontrolü elinde tutamadı ve ev sahibi takım maça ortak oldu.Aslında bu sezen çok maçta Fenerbahçe'nin yaşadığı sıkıntı oldu bu durum.Bir anda hücumda sıkıntı yaşayan Fenerbahçe,savunmada da durduramayınca Mersin'i oyun son topa kaldı.Sezona formsuz başlayan Ukic ise son sözü söyledi ve Fenerbahçe'ye galibiyeti getirdi.Kuşkusuz son sözü Ukic'in söylemesi galibiyet açısından değil Ukic'in moral bulması açısından önemli oldu bence.
Mersin BŞB. 'de ise göze ilk çarpan hiç kuşkusuz Anthony Grundy'nin 36 sayılık performansı oldu.Bir anda maça ortak etti Grundy takımını son çeyrekte fakat son bölümde yapılan sportmenlik dışı faul bu performansın galibiyete yetmesine izin vermedi.Bir de toplam ribaundu 22 olan Mersin'in Fenerbahçe'ye 19 hücum ribaundu vermiş olması da ev sahibi takım adına mağlubiyetin en önemli nedeni gibi duruyor.

Galatasaray Medical Park 87 - 67 Trabzonspor

Henüz ilk yarı sonunda 21 sayılık farkı yakalayan Galatasaray aslında burada maçın bittiği sinyalini verdi.Herhalde bu 21 sayılık farkın verdiği rehavetten olsa gerek 3. çeyrekte biraz ağırlığı kaybetmiş olsa da maçı kazanmasını bildi Galatasaray Medical Park.Beş oyuncusunun çift haneli skor ürettiği Galatasaray 'da Caner topaloğlu hiç süre almadı.Zorlu Unics Kazan deplasmanı öncesi bu galibiyetle pek de fazla çaba sarf etmesine gerek kalmadan maçı kazanan taraf oldu sarı-kırmızılılar.
Trabzonspor cephesinde ise maçın en skorer oyuncusu olan Jonathan Gibson'ın 22 sayılık katkısı göze çarpıyor.Yeni transferlerden Salyers'ın ise hiç sayı üretememesi göze çarpan bir başka istatistik Trabzonspor'da.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...